Checklist: leer zakendoen met de juiste partnersEen nieuwe klant binnenhalen brengt niet alleen heel wat mogelijkheden met zich mee, maar ook enkele risico’s. Hoe weet je bijvoorbeeld of de potentiële klant zijn facturen wel kan betalen? Het is een kunst om de juiste klanten en zakenpartners aan te trekken. Door de juiste keuzes te maken, bespaar je jezelf dan ook heel wat kopzorgen. Wij helpen je op weg om de juiste zakenpartners uit te leren kiezen. 

Ken je klant

We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om je potentiële klant grondig onder de loep te nemen. Begin met de kredietwaardigheid van de klant te checken. Je belangrijkste tool om dit te doen is de Kamer van Koophandel. Door in de jaarrekeningen te gaan snuffelen, kan je al een goed beeld opmaken van het bedrijf. Let er wel op dat deze gegevens vaak vrij gedateerd zijn en daarom dus niet altijd een correct beeld geven. AGIN Otten kan via haar partners een creditcheck voor u uitvoeren. 

Je vraagt je misschien af hoe je van deze berg cijfers een interpreteerbaar resultaat maakt. Hiervoor moet je gelukkig genoeg geen boekhoudkundig genie zijn. Kijk bijvoorbeeld eens naar het eigen vermogen. Je kan stellen dat het eigen vermogen best rond de 30% van het totale vermogen is. Bekijk ook eens hoe de bezittingen van de onderneming gefinancierd zijn. Wanneer alle bezittingen bijvoorbeeld door een derde gefinancierd zijn, kan je misschien wel afleiden dat het bedrijf financieel minder gezond is.  

Op de uitkijk voor onregelmatigheden 

Probeer ook onregelmatigheden op te sporen. Je wil natuurlijk geen zaken doen met een frauduleuze onderneming. Door grondig onderzoek te doen naar de cijfers kan je verdachte fluctuaties herkennen. Daarnaast let je ook beter op veranderingen in bedrijfsvoering. Is er bijvoorbeeld onlangs een grote aanpassing in het management geweest? Dit alles kan bijdragen om een beter beeld van de onderneming te vormen. 

Kijk ook naar positieve resultaten 

Het is niet altijd allemaal kommer en kwel. Durf ook te kijken naar positieve resultaten van een bedrijf. Hier schuilen namelijk ook mooie kansen in waar beide partijen de vruchten van kunnen plukken.

Toch zaken gedaan met een verkeerde partner? Schuldenaar in Nederland helpt je met incasso

Schuldenaar in Nederland heeft ruime ervaring met betalingen afdwingen van Nederlandse debiteurs. Van aanmaningen sturen tot beslaglegging: wij helpen je verder met het hele incassotraject

Maak nu een afspraak

Recente Posts

Blijf op de hoogte van tips en advies met onze nieuwsbrief

In de Kijker

Blijf op de hoogte van tips en advies met onze nieuwsbrief

In de kijker

Contactformulier