Alles wat je moet weten over beslaglegging
Wanbetalers kan je hard aanpakken met beslaglegging. Wanneer herinneringen, telefoontjes en aanmaningen geen effect hebben, kan je dus soms maar beter een gerechtsdeurwaarder in de arm nemen om beslag te leggen op het vermogen van de debiteur. Hier leer je alles wat je moet weten over beslaglegging.
Wat is beslaglegging?
De meeste ondernemers willen het niet zo ver laten komen, maar wanneer het echt niet anders kan, is beslaglegging je stok achter de deur. Hierbij zal een deurwaarder namelijk beslag leggen op de bankrekening, de goederen of het salaris van de wanbetaler.
Je debiteur zal echter alles proberen om te vermijden dat je overgaat tot beslaglegging. Beslaglegging is namelijk een maatregel die gebruikt wordt om betaling daadwerkelijk af te dwingen als een regeling of schikking niet tot stand is gekomen.
Waarop kan men allemaal beslag leggen?
Wanneer je samen met een deurwaarder beslist om toch over te gaan op beslaglegging, is het goed om te weten op welke zaken je allemaal beslag kan leggen. Over het algemeen kan je stellen dat het beslag meestal wordt gelegd op de volgende vijf zaken:
- het voertuig wanneer dat op naam staat van de debiteur;
- de woning;
- de inboedel;
- de bankrekening;
- het loon.
Een deurwaarder kan dus op aardig wat zaken beslag leggen. Toch zijn er grenzen aan het beslag. Wil je alles te weten komen over de zaken waar een deurwaarder wel of niet beslag op mag leggen? Lees dan ons onderstaand artikel.
Hulp nodig met beslaglegging en incasso?
Bij Schuldenaar in Nederland zorgen wij ervoor dat je het geld krijgt waar je recht op hebt. Onze organisatie zet het belang van onze opdrachtgevers altijd op de eerste plaats. Je kan bij ons terecht voor juridisch advies, incasso en gerechtsdeurwaardersdiensten.
Maak nu een afspraak