Gerechtsdeurwaarder

Gerechtsdeurwaarder

In tegenstelling tot incassobureaus en de advocatuur hebben wij, als gerechtsdeurwaarder zijnde, het gehele traject in eigen hand. Dit houdt in dat wij het buitengerechtelijke, gerechtelijke en executietraject zelfstandig voor u behandelen. Hierdoor zijn wij sneller, transparanter en kostenbesparend.

maak een afspraak

Gerechtsdeurwaarder

De veelzijdigheid van het vak maakt dat wij elke dag veel voldoening halen uit de werkzaamheden. Als gerechtsdeurwaarders houden wij ons bezig met juridische, financiële en commerciële aspecten die spelen bij de schuldeiser en schuldenaar. Het uitbrengen van een dagvaarding, het betekenen van een vonnis, een beslaglegging, een gedwongen ontruiming of een openbare verkoop zijn enkele voorbeelden van ‘ambtshandelingen’ van een deurwaarder. Het is wettelijk bepaald dat enkel gerechtsdeurwaarders bovenstaande handelingen kunnen verrichten.

In incassotrajecten kan de inzet hiervan noodzakelijk zijn. Zo kan er bijvoorbeeld worden overgegaan tot het leggen van beslag om, indien de wederpartij geen gevolg geeft aan de gerechtelijke uitspraak, betaling daadwerkelijk af te dwingen. Wij hebben het gehele traject in eigen handen. Het buitengerechtelijke, gerechtelijke en executietraject kunnen wij zelfstandig voor u behandelen. Onze gerechtsdeurwaarders handelen formeel en binnen de kaders van de wet- en regelgeving, maar hebben ook nadrukkelijk oog voor de details. Zij kunnen als geen ander een situatie inschatten. Dat levert informatie op die van grote waarde is, voor u én voor onze incassospecialisten. Verder kijken dan de voordeur, ook dát is SchuldenaarinNederland.

Incasso en gerechtsdeurwaarders

SchuldenaarinNederland heeft het gehele incasso traject in eigen handen. Vraagt u zich af wat het verschil is tussen een incassobureau en een deurwaarder? Wij leggen u dat graag uit. Een incassobureau heeft geen wettelijke status. Dit betekent dat zij geen beslag kunnen leggen op spullen, bankrekening of loon. Een deurwaarder kan dit echter wel en de schuldenaar dwingen tot betalen. De kosten die een deurwaarder daarbij maakt liggen wettelijk vast. Dat geeft zekerheid en duidelijkheid aan zowel schuldeiser als schuldenaar. Deze zogenaamde 'ambtelijke kosten' zijn de kosten voor het uitbrengen van dagvaardingen, het beslag leggen, en dergelijke.

In tegenstelling tot incassobureaus en de advocatuur hebben wij, als gerechtsdeurwaarder, alles in eigen hand. Dit houdt in dat wij het buitengerechtelijke, gerechtelijke en executietraject zelfstandig voor u behandelen en u altijd weet waar u aan toe bent. Hierdoor zij wij sneller, transparanter en kostenbesparend. Wilt u dus een deurwaarder inschakelen? Neem contact op voor vrijblijvend advies.

Blijf op de hoogte van tips en advies met onze nieuwsbrief

In de kijker

Contactformulier