Mag een deurwaarder zomaar binnenkomen?Wanneer je je facturen niet meer kan betalen, mag je je verwachten aan een bezoekje van een gerechtsdeurwaarder. Deze kan dan beslag leggen op je persoonlijke eigendommen om de schuld alsnog af te betalen. Mag een deurwaarder echter zomaar je woning binnentreden en je spullen beginnen in te laden? 

Bij wanbetaling zullen veel ondernemingen een incassobureau inschakelen om de achterstallige betaling toch nog te kunnen innen. Wanneer dat geen effect heeft, zal er over worden gegaan tot beslaglegging. Hierbij zal een gerechtsdeurwaarder beslag leggen op persoonlijke eigendommen. De deurwaarder zal dan op voorhand informeren aan de hand van ‘een betekening van een akte of een exploot’. Deze documenten kunnen via de post binnenkomen, maar ook via e-mail.

Ontdek hier op welke zaken een deurwaarder allemaal beslag kan leggen.


Wat als ik een deurwaarder toegang tot mijn woning weiger?  

Vanaf dat de deurwaarder een uitvoerbare titel (meestal een vonnis) heeft betekend, heeft hij of zij het recht om je woning te betreden. Dat is ook het geval wanneer je toegang weigert. De deurwaarder zal zich in dat geval laten bijstaan door de politie

Ook wanneer je niet thuis bent, mag een deurwaarder je woning binnengaan zolang. Hij zal dan gebruik maken van de diensten van een slotenmaker. De kosten van de interventie van de slotenmaker zullen in dat geval ook verhaald worden op de schuldenaar. 

De deurwaarder is echter wel verplicht om ervoor te zorgen dat hij of zij geen onnodige schade aanricht. Daarnaast moet hij of zij er ook voor zorgen dat de woning van de beslagene veilig achtergelaten wordt. 

Op zoek naar een gerechtsdeurwaarder? 

Bij Schuldenaar in Nederland zorgen wij ervoor dat je het geld krijgt waar je recht op hebt. Onze organisatie zet het belang van onze opdrachtgevers altijd op de eerste plaats. Je kan bij ons terecht voor juridisch adviesincasso en gerechtsdeurwaardersdiensten

Maak nu een afspraak

Recente Posts

Blijf op de hoogte van tips en advies met onze nieuwsbrief

In de Kijker

Blijf op de hoogte van tips en advies met onze nieuwsbrief

In de kijker

Contactformulier