Betaling daadwerkelijk afdwingen? Dit is de oplossingOnbetaalde facturen kunnen serieuze gevolgen hebben. Wanneer een debiteur niet betaalt, kan je op verschillende manieren een betaling proberen af te dwingen. Aanmaningen, herinneringen of telefoontjes kunnen er misschien voor zorgen dat je een betaling krijgt, maar wanneer deze acties geen gevolg krijgen, is het tijd voor drastischere maatregelen: namelijk beslaglegging. 

Wat is beslaglegging? 

Onbetaalde facturen kunnen soms leiden tot beslaglegging. Hierbij gaat een gerechtsdeurwaarder beslag leggen op de bankrekening, goederen of het salaris van de debiteur. Zo krijgt de schuldeiser toch het bedrag waar hij recht op heeft. 

Beslaglegging is een redelijk drastische ingreep die meestal pas als een laatste redmiddel wordt ingezet. De meeste debiteuren zullen dan ook proberen te vermijden dat het zover komt en zullen dus reageren op een aanmaning. 

Toch gebeurt het dat je debiteur niet kan betalen. Het kan namelijk zijn dat je schuldenaar in slechte papieren zit en dus niet de financiële middelen heeft om te betalen. Ook in dat geval kan een beslaglegging helpen om de schuldeiser uit te betalen. 

Hulp bij beslaglegging 

Als ondernemer kan je niet zomaar zelf beslag leggen op de eigendommen van je debiteur. Hiervoor heb je de hulp van een incassobureau en deurwaarder nodig. Dat komt doordat enkel een deurwaarder een beslaglegging mag uitvoeren. De deurwaarder heeft daar dan een dwangbevel (executoriaal beslag) of toestemming (conservatoir beslag) van een rechter voor nodig. 

Schuldenaar in Nederland dwingt voor jou betalingen af

Bij Schuldenaar in Nederland hebben we ruime ervaring met debiteuren die niet betalen. We proberen steeds om zo spoedig mogelijk te zorgen dat je debiteur betaalt. Wanneer nodig zullen we dan ook de beslaglegging voor jou regelen. 

Laat je facturen niet onbetaald. Maak een afspraak

Recente Posts

Blijf op de hoogte van tips en advies met onze nieuwsbrief

In de Kijker

Blijf op de hoogte van tips en advies met onze nieuwsbrief

In de kijker

Contactformulier