Deurwaarder inschakelen of incassobureau bellen?Wanneer je met onbetaalde facturen geconfronteerd wordt, heb je enkele opties om de wanbetaler aan te pakken. De twee meest gebruikelijke opties zijn oftewel een incassobureau inschakelen of een deurwaarder bellen. Wat doe je echter het beste? 

Eerst incasso

Over het algemeen kunnen we stellen dat het beter is om eerst een incassobureau in te schakelen. Het is dan vaak ook niet zinvol om voor iedere wanbetaling meteen een gerechtsdeurwaarder in te schakelen. Klanten kunnen al eens een factuur over het hoofd gezien hebben. Dan is een simpele aanmaning meer dan voldoende. Daarnaast zullen de meeste klanten hun openstaande schuld wel betalen wanneer ze geconfronteerd worden met een incassobureau. 

Verder doe je er soms ook beter mee door eerst een incassobureau te sturen. Je klant zal waarschijnlijk in de toekomst geen zaken meer met je willen doen wanneer je meteen een deurwaarder stuurt. 

Deurwaarder als laatste redmiddel

Een deurwaarder kan zijn nut echter vooral bewijzen bij hardnekkige wanbetalers. Debiteuren die nooit reageren op aanmaningen en ook niet onder de indruk zijn van de drukmiddelen van een incassobureau, pak je dan beter hard aan met een deurwaarder. Deze kan dan namens jouw onderneming beginnen met beslag te leggen op het loon of de goederen van de schuldenaar. 

Bij Schuldenaar in Nederland kies je voor een incassobureau en deurwaarder

Bij Schuldenaar in Nederland hebben we alle expertise in huis om openstaande facturen te incasseren. Wij werken zijn namelijk niet enkel een incassobureau, maar we bovendien zijn we ook nog eens werkzaam als gerechtsdeurwaarder. Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat je altijd het geld krijgt waar je recht op hebt.  

Maak nu een afspraak

Recente Posts

Blijf op de hoogte van tips en advies met onze nieuwsbrief

In de Kijker

Blijf op de hoogte van tips en advies met onze nieuwsbrief

In de kijker

Contactformulier