Wat is het verschil tussen een incassobureau en een deurwaarder?Bij wanbetaling worden incassobureau en deurwaarder vaak in één adem genoemd. De twee organisaties kunnen je namelijk helpen om een betaling van je onbetaalde facturen af te dwingen. Toch zit er een duidelijk verschil tussen wat beide organisaties voor jou kunnen betekenen.

Het grootste verschil tussen een incassobureau en een deurwaarder is de manier waarop beide organisaties te werk gaan. Een incassobureau werkt op vraag van de schuldeiser. Het bureau zal vanaf het moment dat de schuldeiser hen inschakelt het incassoproces overnemen van de schuldeiser.

Vanaf dat moment hoef je als schuldeiser verder niets meer te doen. Van de communicatie met de schuldenaar tot het sturen van aanmaningen: het incassobureau neemt alles voor zijn rekening. Een incassobureau schakel je het beste in als een drukmiddel om je wanbetaler te doen betalen. Incassobureaus gebruiken namelijk methodes om wanbetalers onder druk te zetten die jij als ondernemer waarschijnlijk niet kent. 

Een deurwaarder gaat echter nog een stap verder dan een incassobureau. Waar een incassobureau stopt na telefoontjes, aanmaningen en huisbezoeken, gaat een deurwaarder verder met effectief beslag te leggen op bijvoorbeeld het loon of de persoonlijke bezittingen van de wanbetaler. Op die manier krijgt jouw onderneming toch het geld waar het recht op heeft.  

Kies je voor een incassobureau of een deurwaarder? 

In de praktijk wordt er bijna altijd gekozen om eerst de hulp van een incassobureau in te roepen, alvorens over te gaan tot het inschakelen van een deurwaarder. Het makkelijkste voor jou is natuurlijk als je kiest voor een organisatie die zowel incasso- als deurwaardersdiensten aanbiedt. Schuldenaar in Nederland is zo’n organisatie. Wanneer je ons inschakelt, kan je rekenen op onze expertise als incassobureau en gerechtsdeurwaarder. Op die manier kunnen we naast incasso ook altijd overschakelen naar beslaglegging wanneer dat nodig blijkt.    

Pak Nederlandse wanbetalers efficiënt aan

Bij Schuldenaar in Nederland zorgen wij ervoor dat je het geld krijgt waar je recht op hebt. Onze organisatie zet het belang van onze opdrachtgevers altijd op de eerste plaats. Je kan bij ons terecht voor juridisch adviesincasso en gerechtsdeurwaardersdiensten

Maak nu een afspraak

Recente Posts

Blijf op de hoogte van tips en advies met onze nieuwsbrief

In de Kijker

Blijf op de hoogte van tips en advies met onze nieuwsbrief

In de kijker

Contactformulier