Dit gebeurt er na een ingebrekestellingLast van een hardleerse klant die facturen niet betaald? Niemand wacht graag op zijn geld. Je kan zelf actie ondernemen door bijvoorbeeld de wanbetaler in gebreke te stellen. Maar hoe zit dat juist in elkaar?

Wat is een ingebrekestelling?

Een ingebrekestelling of een aanmaning is een schriftelijke mededeling waarin je de debiteur laat weten dat hij de afspraak niet is nagekomen. Zo geef je je debiteur nog een laatste kans om alsnog te betalen. Dit is een noodzakelijk stap als je later nog verdere juridische stappen wilt ondernemen. 

Wat gebeurt er na een ingebrekestelling?

Als de ingebrekestelling zijn werk doet, betaalt de debiteur wat hij verschuldigd is en is de kous daarmee af. 

Wanneer de debiteur geen gehoor geeft aan de ingebrekestelling, is hij in verzuim. Pas hierna kan je juridische maatregelen nemen zoals het eisen van een schadevergoeding of het inschakelen van een incassobureau zoals Schuldenaar in Nederland. 

Incasso in Nederland? 

Laat je bijstaan door Schuldenaar in Nederland. Wij zorgen ervoor dat je het geld krijgt waar je recht op hebt. We stellen altijd jouw belangen voorop. Je kan bij ons terecht voor juridisch advies, incasso en gerechtsdeurwaardersdiensten. 

MAAK NU EEN AFSPRAAK

Recente Posts

Blijf op de hoogte van tips en advies met onze nieuwsbrief

In de Kijker

Blijf op de hoogte van tips en advies met onze nieuwsbrief

In de kijker

Contactformulier