Beperk schade door wanbetalingAls ondernemer is de kans relatief groot dat je ooit geconfronteerd wordt met wanbetaling. Klanten vergeten soms wel eens een factuur te betalen, maar de wanbetaling kan ook doelbewust zijn. Onbetaalde facturen zijn natuurlijk geen goede zaak voor je onderneming. Met ons advies leer je de schade van wanbetaling te beperken.

Voorkomen is beter dan genezen 

Het is een welbekend adagium: voorkomen is beter dan genezen. Ook voor wanbetaling valt hier een lans voor te breken. Je zorgt er dan ook beter voor dat je er niet, of zo weinig mogelijk, mee te maken krijgt. Leg dus duidelijke afspraken vast met je klant of check op voorhand de kredietwaardigheid. Op die manier kan je in de toekomst al heel wat problemen een stap voor zijn. Verder kan het ook helpen om een goed contact met je klanten te houden. Bel je klant bijvoorbeeld eens op of stuur een schriftelijke herinnering als ze een factuur over het hoofd hebben gezien. 

Speel kort op de bal 

Wanneer een klant moedwillig zijn facturen niet kan of wilt betalen, liggen de kaarten anders. Op dat moment is het tijd om professionele hulp in te schakelen, zoals die van een incassobureau. Bij Schuldenaar in Nederland zorgen wij voor het hele incassotraject. Op die manier kan je zorgeloos verder en krijg je het geld waar je recht op hebt. Belangrijk is zeker om de zaken niet te lang aan te laten slepen. Hoe sneller je contact met ons opneemt, hoe sneller wij aan de slag kunnen om het incassotraject te starten.

Geef wanbetalers geen kans

Bij Schuldenaar in Nederland zijn we gespecialiseerd in betalingen afdwingen van Nederlandse wanbetalers. Door onze ruime ervaring krijgen we snel respons en krijg jij het geld waar je recht op hebt.  

Maak nu een afspraak

Recente Posts

Blijf op de hoogte van tips en advies met onze nieuwsbrief

In de Kijker

Blijf op de hoogte van tips en advies met onze nieuwsbrief

In de kijker

Contactformulier