Hoe tref ik een betalingsakkoord met een schuldenaar?Wanneer je debiteur niet wilt betalen, heb je enkele opties om alsnog aan je geld te raken. In sommige gevallen zal je zelfs gerechtelijke stappen moeten ondernemen. Toch willen veel ondernemers niet dat het zover komt. Je zal dan een betalingsakkoord moeten treffen met je schuldenaar, maar hoe gaat dat precies in zijn werk? 

Om gerechtelijke stappen te vermijden, is een betalingsakkoord essentieel. Je zal dan samen met de schuldenaar een bepaalde periode afspreken waarin de openstaande schuld afbetaald zal worden. We spreken in dit geval over een minnelijk akkoord of een minnelijke schuldregeling. 

Om een goede regeling te treffen, heb je enkele zaken nodig. Dat zijn onder andere: een lijst van alle schulden, alle aanmaningsbrieven, afbetalingsafspraken, je eigen uitgaven en inkomensgegevens. 

Juridisch advies 

Goede afspraken maken goede vrienden zegt men wel eens. Dat klopt ook voor een betalingsakkoord. Zorg er dus voor dat het akkoord waterdicht is en dat je niet voor onvoorziene en onaangename verrassingen komt te staan. 

Het is dus een goed idee om je bij te laten staan door een expert. Bij Schuldenaar in Nederland geven we je gepast juridisch advies zodat je betalingsakkoord perfect in orde is. Daarnaast kunnen we als incassobureau ook meer ingrijpende maatregelen nemen wanneer je schuldenaar toch niet aan het akkoord kan voldoen. 

Schuldenaar in Nederland: het adres voor juridisch advies, incasso en gerechtsdeurwaarder 

Bij Schuldenaar in Nederland zijn we gespecialiseerd in betalingen afdwingen van Nederlandse wanbetalers. Door onze ruime ervaring krijgen we snel respons en krijg jij het geld waar je recht op hebt.  

Maak nu een afspraak

Recente Posts

Blijf op de hoogte van tips en advies met onze nieuwsbrief

In de Kijker

Blijf op de hoogte van tips en advies met onze nieuwsbrief

In de kijker

Contactformulier