De gevolgen van een beslaglegging op een rijWil je debiteur niet betalen? Dan kan beslaglegging een manier zijn om aan je geld te raken. Een deurwaarder kan in dat geval beslag leggen op verschillende zaken zoals de woning, inboedel, wagen en ook het loon. 

Verschillende gevolgen voor bewarend en uitvoerend beslag

Wanneer er beslag wordt gelegd op roerende goederen, kan er sprake zijn van bewarend of uitvoerend beslag. Bij bewarend beslag kan je nog steeds gebruik maken van bijvoorbeeld je inboedel. Let er wel op dat je de roerende goederen niet meer kan wegschenken of verkopen. 

Bij uitvoerend beslag kan een deurwaarder wel beginnen met jouw spullen te verkopen. Met de opbrengsten van de verkochte goederen kan de openstaande schuld afbetaald worden. 

Bepaalde zaken mogen ook nooit in beslag worden genomen. Zo kan een deurwaarder geen beslag leggen op zaken die je nodig hebt om een normaal leven te leiden. Op zaken zoals bedden, koelkasten, tafels of stoelen mag dus geen beslag worden gelegd. Ook op boeken en schoolmateriaal van kinderen mag geen beslag worden gelegd. 

Juridisch advies of incasso nodig?

Bij Schuldenaar in Nederland zorgen wij ervoor dat je het geld krijgt waar je recht op hebt. Onze organisatie zet het belang van onze opdrachtgevers altijd op de eerste plaats. Je kan bij ons terecht voor juridisch adviesincasso en gerechtsdeurwaardersdiensten.

Maak nu een afspraak

Recente Posts

Blijf op de hoogte van tips en advies met onze nieuwsbrief

In de Kijker

Blijf op de hoogte van tips en advies met onze nieuwsbrief

In de kijker

Contactformulier