Incasso of afboeken? Zo neem jij de juiste beslissing!Wist je dat slechts 70% van alle facturen tijdig worden betaald? Voor de overige 30% moeten ondernemers dus extra stappen ondernemen om hun geld te krijgen. En dan zwijgen we nog over ondernemers die vrede nemen met het verlies en de factuur gewoon als verlies in de boekhouding opnemen. Maar wat doe je nu het beste: incasso of toch maar afboeken? Je leert het hier. 

Als ondernemer word je er sowieso wel eens mee geconfronteerd: een debiteur waarvan de betaling uitblijft. Soms komt dit simpelweg door nalatigheid, maar in andere gevallen komt het doordat de debiteur in slechte papieren zit. Hoe zorg je dat je de factuur toch uitbetaald krijgt? 

Eerst stel je jezelf het beste de volgende vragen. Ben je in je recht? Heb je de goederen of diensten volgens afspraak geleverd? Als dat niet het geval is, kan de debiteur namelijk verweer indienen. 

Vervolgens bekijk je beter ook even de situatie van de debiteur. Is er bijvoorbeeld een reden waarom hij de facturen onbetaald laat? Of misschien nadert er wel een faillissement. Kan het een oplossing zijn om je debiteur in termijnen te laten betalen? 

Met deze zaken in het achterhoofd kan je beter een gerichte beslissing nemen. Laat je dus zeker ook voor een stuk leiden door je buikgevoel als ondernemer.

Overgaan tot incasso

Wanneer je geen vrede wilt nemen met het verlies, kan je overgaan tot incasso. Hiervoor laat je je beter begeleiden door een incassokantoor zoals Schuldenaar in Nederland. Wij hebben namelijk ruime ervaring met het regelen van de betaling van openstaande facturen. 

Wij regelen het hele traject voor jou. We beginnen met het sturen van aanmaningen en zullen ook contact opnemen met de schuldenaar. Dat doen we telefonisch, maar het kan ook aan de hand van een bezoek. Wanneer dat geen reactie teweegbrengt, zullen we overgaan tot incasso. 

Je moet dus zeker niet altijd vrede nemen met het verlies. Bij Schuldenaar in Nederland zorgen we ervoor dat je krijgt waar je recht op hebt.  

Laat je facturen niet onbetaald: Schuldenaar in Nederland helpt je verder!

Maak hier een afspraak

Recente Posts

Blijf op de hoogte van tips en advies met onze nieuwsbrief

In de Kijker

Blijf op de hoogte van tips en advies met onze nieuwsbrief

In de kijker

Contactformulier