Schuldenaar in Nederland gezocht

Op zoek over de grens naar Belgische bedrijven met Nederlandse debiteuren.

AGIN Otten vormt via de aan haar gelieerde onderneming SchuldenaarinNederland.be een loket voor vele juridische diensten voor Belgische crediteuren. Denk daarbij aan debiteurenbeheer, incasso, het voeren van gerechtelijke procedures, juridische adviezen en uiteraard alle gerechtsdeurwaardersactiviteiten.


SchuldenaarinNederland.be van Paul Otten is niet op zoek naar Belgische bedrijven met wanbetalers die in België wonen of in dit land gevestigd zijn. ,,Daar zijn genoeg Belgische partijen voor", aldus Paul Otten. In België mikt hij op een heel duidelijk  afgebakende doelgroep: Belgische bedrijven met Nederlandse debiteuren.


Voordat zijn Belgische klanten bij SchuldenaarinNederland.be terechtkwamen wisten ze veelal niet beter dan dat ze in België naar een advocaat moesten stappen om Nederlandse schulden te kunnen incasseren. Deze zocht dan immers contact met een Nederlandse advocaat, die op zíjn beurt een Nederlandse deurwaarder inschakelde. Wat veelal onbekend was, was dat het bedrijf in kwestie ook rechtstreeks bij een Nederlandse deurwaarder had kunnen aankloppen. Een en ander komt doordat een dergelijk traject in België altijd via een advocaat moet lopen.

De stap via SchuldenaarinNederland.be heeft als groot voordeel voor de doelgroep dat er weinig of zelfs geen kosten zijn, en dat men zonder advocaat alles kan oplossen en zelfstandig kan procederen tot een hoofdsom van maximaal 25.000 euro.

Op dit moment komt ongeveer vijf procent van de omzet van AGIN Otten via SchuldenaarinNederland.be uit België. Paul Otten is op dit moment tevreden met de groei die SchuldenaarinNederland.be meemaakt, maar ziet ook nog verdere groeikansen voor de toekomst. “Er is nog genoeg werk aan de winkel", stelt Otten.

Otten is een paar jaar bezig in België; veel tijd is besteed aan het in kaart brengen van de markt. Adressen van Belgische bedrijven met Nederlandse debiteuren waren niet voorhanden. Deze specifieke doelgroep was tot voor kort niet te traceren.

Inmiddels zijn veel prospects in kaart gebracht en is het nieuwsbriefbestand vergroot met duizenden adressen. De nieuwsbrief verschijnt één keer per drie maanden. Wekelijks resulteert een en ander in diverse opdrachten vanuit België. Mooi is om te zien dat veel nieuwe opdrachten binnenkomen als gevolg van mond-tot-mondreclame van tevreden klanten, aldus Paul Otten.

De ondernemersclub de Grensgevallen, bestaande uit Belgisch- en Nederlands- Limburgse ondernemers, is een initiatief waar AGIN Otten op regelmatige basis aan deelneemt. Als voormalig sponsor weet hij deze club extra te stimuleren.
Voorts heeft hij mee een symposium georganiseerd bij KRC Genk voor bedrijven uit beide Limburgen. Allemaal zaken die meehelpen aan het vergroten van de naamsbekendheid en het netwerk over de grens.

Ook een beurs op het gebied van alles omtrent incasso is een onderdeel van de strategie richting België. Credit Expo is een beursinitiatief dat uit Nederland afkomstig is. Het is een succesverhaal: de beursorganisatie is onlangs voor het eerst naar België gestapt. Paul Otten was er als bezoeker samen met de commercieel afgevaardigde. Bij de volgende editie is hij opnieuw van de partij, zo geeft hij aan. Is het niet als standhouder, dan toch zeker als bezoeker.

AGIN Otten heeft er voor gekozen om zich online te positioneren in België als SchuldenaarinNederland.be. Met als ondertitel: een initiatief van AGIN Otten. De site SchuldenaarinNederland.be is ontwikkeld door UP-TO-DATE WebDesign van de gebroeders Jans. Zij zijn gespecialiseerd in grensoverschrijdende online strategieën.

Samenwerking is een andere vorm van grenzeloos ondernemen. Met advocatenkantoor Christoffels, Neven en Claessens wordt nauw samengewerkt als advocaat over de grens.

Voorts heeft Paul Otten samen met twee andere partijen in Nederland het landelijk netwerk AGIN (Associatie Gerechtsdeurwaarders en Incassospecialisten Nederland) opgericht.

Paul Otten is tevreden met het resultaat van de marktbewerking in België en probeert dit stelselmatig uit te bouwen. In de sales is er extra mankracht voor de Belgische markt vrijgemaakt. Samen met het gericht bewerken van de Belgische markt middels het verzenden van een digitale ‘grensoverschrijdende’ nieuwsbrief zorgt deze extra mankracht voor de beoogde groei van SchuldenaarinNederland.be.

SchuldenaarinNederland.be heeft zich in enkele jaren tijd ontwikkeld tot dé specialist op het gebied van het incasseren van vorderingen van Belgische crediteuren op Nederlandse debiteuren. Steeds meer Belgische schuldeisers, van overheden tot KMO’s (het Belgische midden- en kleinbedrijf) weten de weg naar SchuldenaarinNederland te vinden.

Bron: artikel uit het boek "GO Grenzeloos Ondernemen een must deel 2" van auteur Armand Vliegen (http://www.grenzeloosondernemen.eu/)


Recente Posts

Blijf op de hoogte van tips en advies met onze nieuwsbrief

In de Kijker

Blijf op de hoogte van tips en advies met onze nieuwsbrief

In de kijker

Contactformulier